Vrijwilligerstaken

Bekijk hieronder welke vrijwilligerstaken het best bij jou passen.

MEDEWERKER VERZORGINGSTEAM
Goede verzorging van de lopers is zeer belangrijk. Jij bouwt met andere vrijwilligers de verzorgingsposten op waar de deelnemers zich te goed doen aan drinken. Na afloop van het loopevenement wordt er ook weer netjes opgeruimd.

MEDEWERKER ACCOMODATIE
Bij de start/finish kunnen deelnemers hun tassen achterlaten waar jij de tassen inneemt. De vrijwilligers op deze locaties leiden de inrichting in goede banen en houden toezicht. Tegelijk ben je ook een soort gids: je wijst deelnemers waar ze hun spullen kwijt kunnen en beantwoordt vragen over bijvoorbeeld start en finish.

MEDEWERKER START/FINISH
Je begeleid deelnemers naar de goede startvakken. Aan jou ook de taak ervoor te zorgen dat de finishlijn niet geblokkeerd wordt als de deelnemers over de streep komen. Daar wacht hen een medaille en water.

VERKEERSREGELAAR
Om verkeer bij de evenementen in goede banen te leiden voor de veiligheid van weggebruikers moet je 16 jaar of ouder zijn en vooraf een gerichte instructie volgen onder verantwoordelijkheid van de regiopolitie. Kies je voor dit onderdeel, dan krijg je vanuit de organisatie een onlinecursus aangeboden waarbij je je certificaat moet halen. Heb je de juiste “papieren”, dan ben je via ons verzekerd en zul je tijdens het evenement beschikken over de wettelijk voorgeschreven kleding en attributen.

MEDEWERKER LOCATIE
Je bent verantwoordelijk voor één of meerdere locaties waar de deelnemers doorheen lopen. Hierbij ben je de schakel tussen de parcoursverantwoordelijke en de contactpersoon van de locatie.

PARCOURSVERANTWOORDELIJKE
Je bent verantwoordelijk voor een deel van het parcours. Je controleert of alle afzettingen juist zijn gedaan, de bewegwijzering op de juiste plek hangt en de verkeersregelaars op de juiste plek staan. Bij deze functie is het noodzakelijk dat je kennis hebt van de stad en van hardlopen.